tirsdag 12. januar 2010

Vebjørn Sand


Vebjørn Sand er en kunstner som har ferdigheter både innenfor tradisjonell kunst og performancekunst. Han har gått på skole både i Oslo og New York, og har blandt annet jobbet som polarmaler på Sydpolen. For øyeblikket har han, sammen med sin snyltebror Aune Sand og Marianne Aulie åpnet et nytt galleri i New York. Dette galleriet heter Galleri Sand.
Han er kjent for å ha laget enorme kunstobjekter som Trollslottet og Keplerstjernen, som er inspirert fra turene til Antarktis. Han har også laget en over hundre meter lang kopi av en bro konstruert av Leonardo Da Vinci. Denne er ei gangbru over hovedveien i Ski kommune.
Et viktig prosjekt som Vebjørn Sand har satt i gang, er at han har satt opp to isbroer. Han har satt opp ei bro på Antarktis, som alle håper at aldri smelter. Deretter satte han opp ei isbro i New York, som er ment til å smelte. Dette er for å skape oppmerksomhet rundt global oppvarming.

Familien sand og Marianne Aulie har sammen et galleri, det heter Galleri Sand. De har Galleri Sand i flere byer, bl.a Fredrikstad og Oslo. Nå for tiden har de derimot etablert seg i New York, der de lever i stor stil samtidig som de praktiserer kunsten sin. De ønsker å slå seg til ro med

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar