onsdag 23. september 2009

Coca-Cola


Coca-Cola er muligens det mest kjente merkenavnet opp gjennom tidene. Navnet Coca-Cola stammer fra navnet på de to ingrediensene, kokablader (coca leaf) fra Sør-Amerika og Kolanøtten fra Afrika. Navnet ble foreslått av Frank Robinson, som var bokføreren til drikkens oppfinner, apotekeren John Pemberton. Drikken ble oppfunnet i 1886, og logoen ble skapt av Robinson i 1887, da han selv tegnet den ned.
Mellom 1887 og 1888 ble navnet og oppskriften solgt videre tre ganger, før den endte opp hos Asa G. Candler. Han gjorde små endringer i sammensetningen av produktet og passet på å holde oppskriften topp hemmelig til den dag i dag.
Den første flasken med Coca-Cola ble tappet i 1894. Innen 1914 fantes det mange imitasjoner av drikken, og eieren ville finne et flaskedesign som virkelig kjennetegnet drikken. Dermed ble den tradisjonelle Cola-flasken slik vi kjenner den skapt, og drikken skilte seg nå fra de fleste.
Designet på flasken er for øvrig inspirert av kolanøtten, og i 1960 ble flaskedesignet registrert som et varemerke hos det amerikanske patentkontoret.
Gjennom over hundre år har Coca-Cola bygget opp sitt merke, noe som har ført til massiv kjennskap til produktet over hele verden. Den klassiske logoen har overlevd samfunnets endringer og fremstår i dag som en kvalitetsgaranti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar